Primært løsdrift

Vi tilbyder primært løsdrift, men har også 3 store bokse som udlejes med selvudmugning.

Vi har 3 løsdrifter: En hoppeløsdrift, en til hopper med  føl og en til valakker

I alle 3 løsdrifter hjælper pensionærerne med at fjerne klatter på jordfoldene forår og sommer. 

Vi fodrer 2 gange dagligt i vinterhalvåret (september-maj) med kraftfoder. Alle heste bliver bundet op under fodring og først sluppet når alle er færdige med at spise.

I sommerhalvåret får hestene græs, samt tilskudsfoder/vitaminer en gang dagligt. Er din hest i træning om sommeren får den tilskudsfoder 2 gange dagligt.  

Nye heste bliver introduceret til løsdrift, ved først kun at gå sammen med flokken om dagen og så komme i boks om natten. Når den nye hest er accepteret af flokken, det vil sige den får lov at komme ind i hallen, den får plads ved wrappen, og den har lært at gå gennem truckporten (plaststrimlerne foran indgangen) kommer den permanent ud i løsdriften. Det bedste tidspunkt at overgå til løsdrift på er forår/sommer.

Læs gerne artikel fra 2007 i Magasinet Hest om løsdrift.

Hoppe-løsdriften

I denne løsdrift er der hopper. Hestene går på jordfold i vinterhalvåret (oktober-maj) og jord- og græsfold resten af året. Hestene har en hal på 120 kvadratmeter, hvor de frit kan gå ud og ind og hvor de har fri adgang til halm. I vinterhalvåret får hestene wrap 2 gange dagligt.

Vallak-løsdriften

Vallak-løsdriften er på 60 kvadratmeter med plads til max. 6 heste, hvor bunden består af halm. Her går hestene på jord- og græsfold i sommerhalvåret (maj-september). Resten af året går de på jordfold og får wrap 2 gange daglig.

 

Sommer-løsdriften

Sommer-løsdrift. Her er plads til 5 heste og bunden er træpiller. Hestene har både jordfold og græsfold. Der er ikke lys i denne løsdrift, så vi bruger den primært kun i sommerhalvåret.