Ronja og Raja

Sidste nyt fra Lunebjerggård

7.5: SLUT MED NYHEDER PÅ HJEMMESIDEN.
Jeg har oprettet en facebook-gruppe: Lunebjerggård Hestepension, hvor nyhederne fremover over vil komme. Her kan medlemmer også lægge egne billeder og historier ind. 
Mange hilsner
Charlotte

28.3.15: Så blev det endelig sæsonstart og Ida havde sin debut i 80 cm stilspringning i Flyinge, Sverige. Hun gik så fint, tøvede ikke på noget. Dommerne mente dog Bianca red under tempo, så det var ikke de høje stilkarakterer de havde fremme. Det vigtigste for Bianca er dog at Ida var fejlfri.

29.1.15: Smeden var her til alle undtagen Tign.

29.12: 2. gang Ida var til stævne. Denne gang på Gribskov og altså første gang Ida var til stævne et "fremmed" sted. Hun gik 2x80 cm og havde 1 fejlfri runde.

12.12: Idas stævnedebut. Bianca var på HSK og springe 2x70 cm på Ida. Til trods for julepynt, rød barriere og små ponyer tog Ida det i stiv arm og sprang alle springene. Første runde fejlfri og anden runde med en enkelt bom. Super debut! Billede følger senere.

29.11: Efter de små har været inde i et par dage, lukkede vi dem ud på folden her i eftermiddag. Der var fuld tryk på både føllene og Jessie - de løb rundt i mindst 5 minutter! Desværre er Hlif kommet til skade med en af sine tænder, så dyrlægen kommer og kigger på hende lidt senere. Jeg har lagt resten af billederne + lidt video på min fb profil.

27.11: Store flyttedag: I dag kom dagen, hvor Bønne skulle flytte på Heslegård, og Cleo blive tilbage. Både Jeanette og jeg har haft søvnløse nætter over dette projekt. Vi endte med at få dyrlægen ud og bedøve både Cleo og Bønne. Inden da havde Kim sat en låge i løsdrifthuset og jeg havde skruet brædder for i den anden ende, så vi kunne lukke helt af. Efter Cleo havde fået lidt bedøvelses-gelé ventede vi ca. en halv time før dyrlæge bedøvede Bønne, og Jeanette gik med hende. Jeanettes veninde holdt Cleo i mens, men hun hverken vrinskede eller blev urolig. Så snart Bønne var væk, trak Ida og jeg Hlif og Jessie ind i huset og lukkede døren. De bliver inde de næste par dage, så de kan vænne sig til hinanden, inden vi lukker dem på fold - formodentlig lørdag eftermiddag eller søndag morgen.
Smeden var her også i dag til: Beau, Star, Hlif, Jessie, Ida, LaMira, Julle og Vega.

22.11: Resten af vores heste er nu klippet og har fået lidt varmere dækkener på.

15.11: Så blev det klippe-tid og det lykkedes Bianca at klippe Ida om den første - vi har nok aldrig haft en hest - ung om gammel - der stod så stille første gang den blev klippet. Kun ørerne brød hun sig ikke meget om at få klippet.

8.11: Velkommen til Hlif, som er et 6 måneder gammelt fjordheste-føl, hvis ejer hedder Ida. Ida bor lige nede i Ramløse, så hun har ikke så langt. Det er meningen, at Hlif skal lege med Cleo, når Jeanette har flyttet Bønne - formodentlig til 1. december. Indtil da går Hlif sammen med Jessie på folden foran Cleo og Bønnes løsdrift, og de kommer i den store halmboks om natten.

11.10: Lisbeth kom med Perfect og Borka, som skal være er i efterårsferien, mens Lisbeth og Jan er i Lønstrup. De går på den første græsfold til venstre for markvejen.

3.10: I dag har vi fået tømt begge løsdrifter og møddingen. Smeden har også været her til: Bønne, LaMira, Ida, Julle, Vega, Jessie, Grimsey og Beau.

29.9: Resultat af gødningsprøverne er at Vega, Ida og Julle skal have ormekur. Derudover får Grimsey og Jessie også.

28.9: Lisbeth/Perfect og jeg/Sigi var til terrænspringning i dag på Falken. Vi red lidt for langsomt, så der blev ingen sløjfer, men vi havde en fin tur og sprang alle 14 spring.

22.9: Hestene er nu kommet over på efterårs foderplanen. I den store løsdrift får de wrap morgen og eftermiddag, og kraftfoder morgen og aften. Vi skal gerne have taget gødningsprøver i denne uge, og så skulle løsdrifterne og møddingen gerne blive tømt i løbet af en uges tid.

20.9: I dag lykkedes det mig at gennemføre en CNC80 på Søborggård og oven i købet med en placering som nr. 4 ud af 28. Jeg er ganske godt tilfreds med mig selv - og ikke mindst Super-Sigi. Bianca og Stine var super-hjælpere, så det var en rigtig dejlig dag.

31.8: Hestene starter med at få lidt foder om aftenen. Efter en uges tid får de wrap om morgenen og efter endnu en uge kommer de op på efterårs-vinter foderplanen. I løbet af september skal vi ha taget gødningsprøver og de to løsdrifter skal muges.

28.08: Her til morgen havde jeg Sunny med, hun skulle nemlig steriliseres på den nye smådyrsklinik i Laugø hos Dyrlægegruppen. Jeg hentede hende sidst på eftermiddagen og de næste 3 dage måtte hun finde sig i at være i hundeburet. Hun blev meget glad for at blive sluppet ud her søndag aften.

20.8: Så blev det Atlets tur til at tage hjem fra sin sommerferie. Han er nu tilbage på Helsinge Ridecenter. Vi håber han kommer tilbage næste sommer.

14.8: Så rejste Felix igen, denne gang skulle han til DM individuelt for pony sammen med Olivia på Vilhelmsborg. På søndag tager han hjem til sig selv igen og sommerferien er slut for i år. Det kan være han kommer igen til næste år.

12.8: Complete Shoeing var her til alle heste, undtagen Tign.

6.8: Her til aften tog Felix med Olivia til Randers, hvor de skal starte Hold-DM for ponyer. Vi krydser fingre for dem. Felix kommer tilbage søndag aften og rejser hjem torsdag.

3.8: Da den fold vi har slået wrap på er vokset fint op igen, startede vi med at lukke alle hopperne derind en times tid i dag. De får så 2 timer i morgen osv. til de kan gå der hele dagen. Tign og Grimsey er lukket sammen med de øvrige, og det går fint.

31.7: Fra i nat kommer Bønne og følle ikke mere ind i stalden. De får huset på Felix' fold, om aftenen, når han er taget ind. Om dagen går de stadig på deres fold, indtil Felix flytter hjem til sig selv igen.

20.7: Velkommen til Bønne og følle, som kom her til middag fra Amager. De skal stå her til deres ejer - Jeanette - har købt en ejendom på Lolland, hvor hun selv kan have dem gående. Bønne og følle kommer i boks om natten og går til at starte med kun på fold 3-4 timer, til de har vænnet sig til græsset.

15.7: I morges drog Rosee tilbage til Tyskland, sammen med Louise og hendes forældre. Vi siger tak for denne gang. Her til aften var vi 4 ryttere i skoven: Birgit på Vega, Jeanette på Atlet, Susanne på Tign og mig på Julle. Vi mødtes med Lisbeth på Perfect på P-plads ved Bækkebroen, og havde en dejlig tur alle 5.

11.7: Her til aften kom Felix, en smuk 3'er pony, som skal være her i 3 uger, mens hans ejer holder ferie i Tisvilde. Felix står i box om natten, og går alene på fold ved den nye løsdrift.

7.7: Lige da det regnede allermest kom Christina og Atlet. Christina troede hun kunne nå en tur i skoven inden det blev regnvejr, men hun blev fanget af et skybrud. Atlet, som er en dejlig fjorheste-vallak, skal være en måned på græs. Han er kommet ned til Star og Beau, som ikke just er venlige overfor ham, men han får da lov at græsse for sig selv.

1.7: Velkommen til ny (gammel) pensionær: Susanne, som kom med sine 2 islænderhopper, Grimsey på 2 år og TIgn på 13. Susanne har stået her for en del år siden, da vi lige var startet med hestepension. Dengang havde hun Grimseys mor, Gæfa. Susanne rider distance på Tign.

12.6: Så blev det Lamses tur til at komme med i skoven. Jeg red på Sigurd og vi kørte derud. Det gik fint. 

2.6: Her til morgen havde Kim Brave med til dyrlægen i St. Havelse, da vi synes han var blevet lidt for meget hankat og faktisk var begyndt at moppe de 3 ældre kastrerede hankatte. Han blev derfor også kastreret, så nu skulle der komme ro over bestanden.

1.6: Så gik turen igen til Sverige - denne gang Dagstorp, hvor Julle og Bianca startede CNC100. De endte på en fin 6. plads, efter en ok dressur en ærgerlig bom på springbanen og en fejlfri tur i terrænet indenfor tiden.

25.5: I dag fik Bianca og jeg fjernet næste alle hestepærerne på hoppernes jordfolde, og vi startede indgræsningen af dem med 1/2 time. I morgen får de tre kvarter og så fremdeles. Der er lidt billeder fra i dag under "indgræsning 2014". Bianca og Andrea var på stranden med Sigi og Ida. Ida tog det i stiv arm og vadede lige ud i havet!

24.5: Tillykke til Rosee, som fylder 11 år i dag, samme dag som jeg også har fødselsdag. De heste som skulle ha, fik ormekure i går.

22.5: Resultaterne af gødningsprøverne viste, at Vega og LaMira ikke skal have ormekur, resten skal have. Jeg regner med at hente kurene hos Laugø i morgen og give dem i morgen aften. I stedet for LaMira har Rosee fået Jessie som foldkammerat og det går noget bedre.
Vallakkerne er startet indgræsningen med et lille stykke græs. Resten følger, når vi har givet ormekure og de har smidt ormene på jordfoldene. Herefter skal vi have ryddet foldene for pærer. 

21.5: I dag forsøgte vi at lukke LaMira ud til Rosee, men det gik ikke så godt - LaMira var hele tiden efter Rosee, så hun endte med at nedlægge det inderste hegn, og pådrog sig et hævet bagknæ + en tabt sko.

19.5: Vi fik taget gødningsprøver og afleveret hos Laugø.

1 8.5: Velkommen til ny pensionær: 11 år gamle quarter-horse Rosee, som kom helt fra Hamburg, Tyskland her til aften. Rosees ejer er Louise og hun har en quarter mere, Ross Dee, som kommer om en måned eller to. Rosee skal gå i den nye løsdrift sammen med LaMira, og de kommer i boks om natten til at starte med.

16.5: STORT TILLYKKE til Ida, som fylder 4 år i dag. Hun fejrede dagen med ikke at lave rodeo da hun blev longeret inden Bianca red hende og så fik hun et meget tiltrængt bad, så man kan se at hun rent faktisk er hvid og sort. TIl slut fik hende og LaMira lov til at græsse lidt på folden ved siden af ridebanen.

10.5: Så var vi afsted igen - denne gang til Flyinge i Sverige. Det var samme dommer som til første stævne i Tågarp og man skulle tro hun kunne huske hvad hun havde givet sidst, det blev nøjagtig det samme! Springningen var fejlfri og terrænet gik super fint, kun 4 sek under idealtiden Der var noget mere konkurrence til dette stævne, så en 4. plads var fuldt ud tilfredsstillende.

3.5: Fint 2. stævne for Julle og Bianca på Søborggård. Dressur til 43.6 straf, en ærgerlig bom på springbanen og fejlfri i terrænet 25 sek. under tiden. Det endte med en flot 3. plads. Næste uge skal vi til Flyinge i Sverige.

30.4: Så blev det også Chinooks tur til at sige farvel til denne verden. Han er draget til de evige græsmarker. Tak for denne gang. Synnøve og Sophie har besluttet at flytte Prince, så nu er der god plads i vallak-løsdriften.

16.4: I dag genoptog Bianca Idas tilridning og efter en rodeo-tur i longen red hun en tur på ridebanen, hvor Ida opførte sig eksemplarisk, hun både skridtede og travede igennem den store vandpyt, så det lover godt for fremtiden som militaryhest. Bianca og Ida fik også en galop. Bagefter skridtede de af ned langs foldene. I kan se en lille video andetsteds på hjemmesiden. 

13.4: Sæsonstart. Endelig kom dagen for military-sæson start og Bianca og Julle var i Sverige og starte en CNC100. Julle var lidt spændt i dressuren, 0 på springbanen og lidt over tiden i terrænet, hvilket var helt efter Biancas plan. De sluttede som bedste dansker i deres afdeling. Tillykke.

7.4: STORT TILLYKKE til LaMira, som blev 4 år i dag.

4.4: Det går fint med Prince' træning, og Sophie er begyndt at ride ham.

13.3: Her i eftermiddag var jeg ude og besøge Lotte og Susie, eller Følle som hun stadig bliver kaldt. Følle er Sigurds føl fra 2009, og hun ser rigtig godt ud! Følle rides af Jacqueline (Lottes datter) og lidt af Lotte. Hun springer rigtig godt og skal ud og starte næste weekend i Slangerup

8.3: Så tog Prince afsted til træning igen. Han kommer tilbage om 2 måneder tid.

7.3: Chinook og Prince havde smed i dag. Han satte også en tabt sko på Vega.

1.3. Velkommen tilbage. I dag kom Chinook tilbage. Han har været lånt ud som selskabshest i Vedbæk, men er nu tilbage igen i vallak-løsdriften.

26.2: Farvel Lucky. Da Lucky var blevet rigtig gammel denne vinter og tiltagende stivbenet tog Synnøve den svære beslutning at give ham fred. Dyrlægen kom i dag og alt gik stille og roligt som det skulle, så nu er Lucky i hestehimlen.

18.2: Complete Shoeing var her til Star, Beau, LaMira, Ida, Sigurd, Julle og Vega.

6.2: Da Christian og Christine fik en ledig boks, blev Mischa hentet i dag. Til gengæld kommer Lisbeths 2 pintoer, Perfect og Borka og skal være her fra lørdag til onsdag, mens Lisbeth og hendes mand Jan er i Sverige. Perfect og Borka går i den ledige løsdrift, ligesom sidst de var her.

En gammel kending som kommer tilbage er Chinook. Dem som havde lånt ham til selskabshest i Vedbæk har investeret i en Shetlænder i stedet. Chinook kommer i løbet af et par uger, så det er spændende at se om de andre valakker kan kende ham igen.

28.01: Ny mailadresse: lunebjerggaard@gmail.com

20.01: Så blev det endelig vinter og alt mudderet frøs til is. Ikke det mest optimale for hestene, de går da også meget langsomt, når de er ude på foldene. Selvfølgelig er vandet også frosset, så jeg er i gang med trillebørne og vandposen. Valakkerne var på "springtur" - de stod oppe ved wrap-ballen og spiste her til morgen. Det viser sig at Lucky har fået benet ind mellem tremmerne i lågen og i sin kamp for at få det ud igen har han fået åbnet lågen så alle kunne gå ud. Lucky har haft besøg af dyrlægen og fået medicin.

01.01.14: Her den første dag i det nye år flyttede Twister og Cody, og samtidig kom Mischa. Mischa er en 10-årig lille hoppe, som ejes af Christian og Christine. Misch a er kommet til skade, så hun skal gå her et par måneder i første omgang. Hun kommer ind om natten sammen med Julle, indtil hun er faldet til i hoppe-løsdriften.

31.12: Sidste dag i 2013. Som nævnt flytter Twister og Cody enten i dag eller i morgen. I morgen den 1.01.14 kommer en ny hoppe til den store løsdrift. Hun er skadet, og skal gå her til hun kan genoptrænes. Hun kommer fra C&C Rideskole i Mårum og ejes af Christian og Christine, som tidligere har haft heste på Lunebjerggård.

26.12: Her i eftermiddag kom en gammel kending tilbage, nemlig Jessie. Jessie skal være her til sommer 2014. Vi kan tydelig mærke hun har været her før, hun går bare ind i hallen når det passer hende og får også lov at stå ved ringene og spise wrap.

22.12: Så kom Prince hjem igen efter sin tilridning. Han ser godt ud og Beau, Star og Lucky var glade for at se ham igen. Sara har desværre besluttet at flytte Twister og Cody til Lynge hvor de stod før, da der er ridehus. De flytter sidst på året. Jessie kommer igen i starten af januar.

14.12: I dag fik jeg billeder af Prince fra tilridningen. Synnøve fortæller at det går fint, og han er rigtig dygtig! Vi glæder os til at se ham igen. 🙂

6.12: Denne gang faldt der et par træer eller 3 mere ned over taget i den store løsdrift, så vi har efterfølgende lagt pressenninger op og så må håbe de holder til foråret, hvor Kim skal reparere taget rigtigt.

5.12: Som beskyttelse mod stormen Bodil i aften og nat er vores egne 4 heste kommet ind i stalden (Ida og LaMira må dele boks), og Vega, Twister og Cody er kommet ned i ungheste-løsdriften, hvor der ikke er nogen træer der kan falde inde over fold og løsdrift.

2.12: Smeden var her til Beau, Star, Sigurd, Julle, LaMira og Ida. Han gav også Vega en ny forsko på, som hun havde smidt lige efter Malenes smed havde været og sko hende.

26.11: Birgit og jeg var til pokalridning i oldboys-girls afdelingen på HSK. I år var det igen Sigurd som løb af med sejren, denne gang med mig i sadlen. Birgit og Vega blev nr. 2.

25.11: Nyt foder: Efter et besøg på Hesteliv i Hillerød er vi gået over til HorsePro Elite til de fleste af hestene, Beau og Star får dog stadig Salvana vitaminpiller og Lucky får et nyt foder til ældre heste, som har svært ved at holde huld. Det er også fra HorsePro og hedder Senior.

18.11: Gode nyheder: Futte var til sidste dyrlægekontrol i dag og hun gik fint igennem. Det vil sige hun bliver i Melby hos Michelle, som har købt hende. I formiddag tog Prince også afsted til en måneds tilridning/træning, så den næste måneds tid er der kun 3 valakker tilbage i vallak-løsdriften.

11.11: Så blev det Acordias tur til at flytte hjem igen for vinteren. Når Perfect og Borka rejser hjem igen på onsdag, lukker vi deres løsdrift ned for vinteren.

10.11: I dag flyttede Chinook til Vedbæk. Synnøve og Sophie har foræret ham til en af Synnøves kolleger som manglede en selvskabshest til sin islænder.
Sara fik klippet Twister for første gang i hendes liv. Det gik rimelig godt så nu ligner hun ikke en islænder mere.

31.10: LaMira er flyttet over i den store løsdrift, og Futte er kommet på fold alene - hun skal til handelsundersøgelse på onsdag og hvis alt er som det skal være, er hun solgt til en ung pige fra Liseleje.

30.10: Hestene har fået ormekur.

29.10: Storm-status: I alt væltede 5 store træer, 1 ned over taget i hoppeløsdriften, 1 ned i taget i vallakløsdriften og 3 over hegnet til hoppeløsdriften fra naboen. Igen heste kom noget til, men der er huller i taget i hoppeløsdriften. 
Lily er flyttet - hun skulle til Jylland og på prøve hos en junior-rytter, som ville bruge hende til military.

20.10: Ferie"børn": I dag kom min ride-veninde Lisbeth med sine to heste: Perfect og Borka. De skal bo i Sigurds gamle løsdrift, mens Lisbeth og hendes mand skal på ferie. De skal være her 2-3 uger. Imens de er her kommer LaMira ind og natten, og hende og Acordia går kun på græsfolden om dagen, så LaMira kommer så lidt som muligt i nærheden af de "fremmede". Hun har det nemlig med at sparke efter dem og ramme hegnet, hvor tråden naturligvis knækker.....

16.10: Flyttedag: I dag flyttede jeg Sigurd og Ida over i den store løsdrift, og LaMira kom ind til Acordia. Hestene får nu wrap 2 gange daglig, så de er helt overgået til vinterfoderplanen. Jeg fik taget lidt billeder - se dem under Efterår 2013.

11.10: Vi skal alligevel ikke have gødningsprøver denne omgang. Ny praksis hos dyrlægen er, at hvis de kender bestanden, og man har fået taget prøver i foråret, er det ikke nødvendigt med nye prøver om efteråret. Det betyder at alle heste, som skal ha, får ormekure i næste uge.

1.10: Vi er nu så småt gået over til vinter-foderplanen og alle heste får foder 2 gange om dagen. Det betyder også, at vi skal have taget gødningsprøver i løbet af næste weekend. Vi lægger poser frem fredag den 11. oktober, så alle kan tage gødningsprøver i løbet af næste weekend.

28.09: I dag flyttede Ronja, da hun er lånt ud til en af Marcus' kammerater - vi håber hun kommer tilbage næste år. Cody kommer helt sikkert tll at savne hende.

22.09: STORT TILLYKKE til Bianca og Sigurd, som var med på det danske hold der vandt sølv til Nordiske Mesterskaber i Sverige her i weekenden. Sigurd endte som 4. bedste danske ekvipage og kan nu officielt kalde sig pensionist. Hun er kommet ud til sin datter og Acordia på folden og det hygger hun sig meget med. Lily har overtaget Sigurds fold, indtil hun bliver solgt.